ua en ru

Аварія Boeing при посадці в Казані: Десятки загиблих

У міжнародному аеропорту "Казань" при посадці зазнав аварії літак Boeing 737 рейсом "Москва-Казань", за попередніми даними, загинули 50 людей, що знаходилися на борту. Про це повідомляє прес-служба головного управління МНС Росії по Республіці Татарстан.

У міжнародному аеропорту "Казань" при посадці зазнав аварії літак Boeing 737 рейсом "Москва-Казань", за попередніми даними, загинули 50 людей (44 пасажири і 6 членів екіпажу), що знаходилися на борту. Про це повідомляє прес-служба головного управління МНС Росії по Республіці Татарстан.

"На місці працюють усі екстрені служби", - йдеться в прес-релізі.

Як повідомили РБК в Привозькому слідчому управлінні на транспорті Слідчого комітету РФ, в якості попередньої версії причини авіакатастрофи розглядаються як технічні неполадки, так і помилка пілота.

Нагадаємо, в грудні 2012 р. в московському аеропорту "Внуково" розбився літак, чотири людини загинули. Літак Ту-204 російської авіакомпанії Red Wings зробив тоді жорстку посадку. При заході на посадку лайнер викотився за межі злітно-посадочної смуги та загорівся.

На борту знаходилося вісім осіб - членів екіпажу і технічного персоналу. Загинули двоє співробітників з числа технічного персоналу. Раніше повідомлялося, що на борту було 12 осіб: 4 члени екіпажа і 8 пасажирів.

У вересні 2012 р. в Росії на півночі Камчатки в результаті аварійної посадки літака Ан-28 в районі сіла Палана загинули 10 осіб, їхні тіла були виявлені рятувальниками на місці авіакатастрофи.

Літак виконував рейс за маршрутом Єлізово - Палана, проте близько 12:28 за місцевим часом (3:28 за Києвом) зв'язок з екіпажем зник, після чого літак виконав вимушену посадку. На пошуки судна відправився вертоліт Мі-8. Через деякий час Ан-28 був виявлений в кедровому стланику в 10 км від Палани.

У вересні 2011 р. під Ярославлем о 15:05 за київським часу розбився літак Як-42. На борту повітряного судна знаходилася хокейна команда "Локомотив" (Ярославль), яка летіла до Білорусії для участі в запланованому на 8 вересня 2011 р. матчі з клубом "Динамо" (Мінськ). Загинули більше 40 осіб.