ua en ru

У Казахстані суд закрив журнал з матеріалу про Донбасі

У Казахстані суд закрив журнал з матеріалу про Донбасі

У Казахстані сьогодні вночі було винесено судове рішення по задоволенню позову акімату (органу виконавчої влади) м. Алмати про закриття журналу ADAM bol через інтерв'ю Міраса Нурмуханбетова "Наші на чужій війні" про події на Донбасі, в якому нібито "міститься пропаганда війни". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду захисту свободи слова "Аділ соз".

"24 грудня під час чергового суду суддя оголосила перерву і з порушенням законодавства продовжила засідання пізніше в нічний час. При цьому в дебатах брали участь тільки представили акімату і прокурор. Ближче до півночі суддя оголосила рішення: позов акімату про закриття журналу ADAM bol задовольнити в повному обсязі", - наголошується в повідомленні.

Напередодні 23 грудня на суді було заслухано експерт, доцент кафедри політології Скарбницю, кандидат політологічних наук Райхан Сейсебаева, яка прийшла до висновку, що в інтерв'ю Мірас Nurmuhanbetova "Наші на чужій війні" міститься пропаганда війни.

Крім того, за даними "Аділ соз", 23 грудня головний редактор журналу Adam bol Гульжан Єргалієва (на фото), повертаючись додому після судового засідання, піддалася атаці невідомих. Після першого ж удару вона втратила свідомість і прокинулася, коли поруч уже нікого не було. Так як перший удар був нанесений в обличчя, Єргалієва не виключає, що деякі особистості хотіли "прикрасити" її синцями, щоб вона посоромилася бути присутньою на судовому засіданні 24 грудня, на якому повинна була виступати в дебатах. При цьому Гульжан заявила, що буде брати участь у суді в будь-якому випадку.

Нагадаємо, Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв висловив готовність приєднатися до процесу мирного врегулювання на Донбасі.