ua en ru

В Іспанії потяг зійшов з рейок: 77 загиблих

На північному заході Іспанії зійшов з рейок пасажирський поїзд. Жертвами аварії стали 77 людей. Поранення отримали близько 140 осіб.

На північному заході Іспанії зійшов з рейок пасажирський поїзд. Жертвами аварії стали 77 людей, передає Reuters з посиланням на дані місцевої влади. Поранення отримали близько 140 осіб.

Фотогалерея "Залізнична катастрофа в Іспанії"

За даними МЗС, отриманим від МВС Іспанії, громадян України серед загиблих або постраждалих немає.

Інцидент стався поряд з містом Сантьяго-де Компостела. Зійшов з рейок міжміський експрес Мадрид - Ферроль, за попередніми даними, значно перевищив швидкість руху. У ньому знаходилося близько 240 пасажирів.

З рейок зійшли всі 13 вагонів складу, при цьому 4 вагони перекинулися. Поїзд їхав на такій високій швидкості, що під час аварії один з вагонів навіть злетів і опинився на сусідньому з шляхами схилі. У деяких з перекинулися вагонах почалася пожежа.

За розповідями очевидців, в момент сходу складу вони чули звук вибуху. У той же час пасажири стверджують, що не чули нічого подібного.


Крушение поезда в Испании. Число погибших превысило 65 человек

На місці аварії працюють співробітники екстрених служб. До їх прибуття першу допомогу надавали місцеві жителі, вони приносили ковдри і відвозили поранених в лікарні на своїх машинах.

Нещодавно велика залізнична катастрофа сталася у Франції. Міжміський експрес Париж - Лімож зазнав аварії на станції Бретіньї-сюр-Орж в 50 км від французької столиці. Потяг врізався в платформу, зійшли з рейок кілька вагонів.

Склад не повинен був зупинятися на цьому вокзалі, тому рухався зі швидкістю 137 кілометрів на годину. У результаті катастрофи загинули 9 людей, 30 отримали поранення. Причиною аварії стала несправність скоби, яка з'єднує дві рейки.