ua en ru

В Іспанії заарештовано 2 українця, затримані на яхті з тонною кокаїну

В Іспанії заарештовано 2 українця, затримані на яхті з тонною кокаїну
Канарська підрозділ Національної поліції Іспанії спільно з агентами Цивільної гвардії затримали в 200 милях на південь від острова Гран-Канарія судно Liberty Belle, якого виявилося 950 кілограмів кокаїну.

Канарська підрозділ Національної поліції Іспанії спільно з агентами Цивільної гвардії затримали в 200 милях на південь від острова Гран-Канарія судно Liberty Belle, на борту якого виявилося 950 кілограмів кокаїну. На борту були двоє громадян України і один серб, передає видання "Іспанія російською".

Згідно інформації, отриманої агентством Europa Press з джерел у Міністерстві внутрішніх справ Іспанії, операція по затриманню яхти була проведена в неділю, 16 листопада. Вона координувалася міжнародним Центром аналізу та морських операцій з його штаб-квартири в Лісабоні (Португалія)за участю Розвідувального центру по боротьбі з тероризмом і організованою злочинністю.

Як зазначається, що перевозиться яхтою кокаїн має південноамериканська походження. Заарештованим буде пред'явлено звинувачення в причетності до організованого злочинного угруповання і незаконного перевезення наркотиків. В даний час Liberty Belle рухається на буксирі в порт Лас-Пальмас, куди прибуде завтра.

Нагадаємо, 17 жовтня син віце-президента США Джо Байдена Хантер Байден був виключений з Військово-морських сил США після того, як його тест показав позитивний результат на кокаїн.