ua en ru

У Гонконгу поліція затримала 28 демонстрантів

У Гонконгу поліція затримала 28 демонстрантів Джерело фото:EPA
У Гонконгу в ході сутичок між поліцією і демонстрантами затримано близько 28 осіб

У Гонконгу в ході сутичок між поліцією і демонстрантами затримано близько 28 осіб, передає The New York Times.

Зіткнення поновилися в торговому районі Монгкок ввечері 28 листопада, через кілька днів після того, як поліція ліквідувала розташоване там табір прихильників демократії.

У ніч на 29 листопада групи протестуючих розосередилися в довколишніх вулицях і продовжили протиборство з поліцією, викрикуючи образи і вимагаючи звільнення заарештованих. Деякі вулиці вони фактично перекрили, повільно переходячи через перехрестя.

Поліція заявила, що заарештувала в районі Монгкок 28 осіб за звинуваченням у незаконних зборах і перешкоджання діяльності правоохоронних органів. Також повідомляється, що вісім поліцейських отримали поранення в результаті зіткнень. Про кількість постраждалих серед протестуючих не повідомляється.

У Гонконзі з вересня тривають масові демонстрації на підтримку демократичних реформ. Активісти незадоволені рішенням влади КНР проводити відбір кандидатів на виборах адміністрації Гонконгу, які пройдуть у 2017 р., і вимагають прямих переговорів з Пекіном.

Нагадаємо, 26 листопада поліція Гонконгу заарештувала 116 осіб при розгоні табору демонстрантів у районі Монгкок, у тому числі двох лідерів продемократичних протестів Джошуа Вона і Лестера Шуму.