ua en ru

В Донецькій обл. на покинутій шахті загинуло двоє людей

В Донецькій обл. 16 липня 2013 р. у Амвросіївському районі на занедбаному стволі шахти "Іловайська" під завалами загинули двоє мешканців м. Харцизська, 1986 р. н. Про це повідомила прес-служба МВС України в Донецькій обл.

"В ході проведення досудового слідства було встановлено, що в той день двоє знайомих на автомобілі одного з них відправилися на вказану ділянку з метою перевірки старих копанок для пошуку вугілля. Ніякого обладнання для спуску у ствол шахти вони не мали. Про свій намір молоді люди повідомили приятелям, і коли на протязі двох годин не відповідали на телефонні дзвінки, останні повідомили про можливу біду гірничих рятівників та голову сільради, яка і викликала працівників міліції", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Донецькій обл. на шахті "Щегловська-Глибока" загинув гірник

В ході виїзду на місце пригоди, у напрямку с. Широке м. Харцизька, в занедбаному гірському виробленні, на глибині 50 м, були знайдені тіла двох чоловіків без ознак життя.

За фактом гибелі працівниками міліції проводиться досудове розслідування.

Даний факт внесений до ЄРДР з кваліфікацією за ч.4 ст.240 КК України (порушення правил охорони або використання надр, що спричинило загибель людей). Для встановлення причини смерті потерпілих призначена судово-медична експертиза.

В ході огляду місця події яких-небудь свіжих ознак незаконного видобудку корисних копалин не встановлено.