ua en ru

У Дніпропетровській обл. до кінця року встановлять 945 житлових модулів для переселенців

У Дніпропетровській обл. до кінця року встановлять 945 житлових модулів для переселенців Джерело фото:AP
У Дніпропетровській області до кінця 2014 р. годап побудують 945 житлових модулів для вимушених переселенців зі Сходу України.

У Дніпропетровській області до кінця 2014 р. годап побудують 945 житлових модулів для вимушених переселенців зі Сходу України. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Повідомляється, що проект буде впроваджений в таких містах як Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Павлоград, Дніпродзержинськ та Нікополь.

Кожне містечко зможе розмістити близько 400 осіб. Установкою тимчасового житла займаються комунальні служби та німецькі інженери. До територій, де розміщуються модульні містечка, вже підведені всі необхідні комунікації - вода, електрика, опалення, каналізація і т.п. Зараз ведеться робота з підключення внутрішніх мереж до окремих будинків.

У Дніпропетровську модульне містечко розташоване на житловому масиві Лівобережний-3. На останній сесії Дніпропетровської облради депутати прийняли рішення про створення підприємства "Дніпро-Сервіс", яке займатиметься тим, щоб всі споруди утримувалися в нормальному стані. Також прийнята обласна програма надання соціальної підтримки переселенцям зі Сходу країни на 2014-2016 роки.

"Модульні міста - це сучасне, оперативне і єдино можливе рішення проблеми розміщення біженців. Стаціонарне житло - процес досить довгий і не кожному по кишені. А дах над головою людям потрібна саме зараз ... Необхідно створити повноцінні кондомініуми з необхідною інфраструктурою і обслуговуванням. Тоді це буде дійсно завершений корисний проект, а Днепроптеровській регіон отримає в особі біженців тимчасових, але справжніх членів нашої громади ", - заявив голова Дніпропетровської облради Євген Удод.

Модульне житло для переселенців у Дніпропетровській області будується за домовленістю з німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Це одноповерхові будівлі, де у кожної сім'ї буде своя спальня і вітальня. Також містечко обладнане кухонними блоками, пральнями, санвузлами з душовими кабінами, дитячими ігровими кімнатами для навчання.

Нагадаємо, Кабмін надасть до кінця року 50 мобільних житлових модулів для військових у зоні АТО.

Як повідомили в ДержНС, в Харкові до 20 грудня планується завершити установку модульних будинків для переселенців.