ua en ru

В Дніпропетровській обл. прокуратура виявила факти незаконного зменшення ширини прибережних захисних смуг

Дніпропетровська міжрайонна екологічна прокуратура виявила факти незаконного зменшення ширини прибережних захисних смуг в області. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури.

Так, рішеннями Дніпропетровської міської ради передано в оренду ТОВ НВП "Будтехекологія" для будівництва рекреаційно-оздоровчого центру земельну ділянку площею 0,28 га, яка розташована в районі вул. Набережна Перемоги, 50 міста Дніпропетровськ, де вже розпочато підготовчі будівельні роботи. Водночас, земельна ділянка, на якій заплановано будівництво, розташована в зоні зелених насаджень загального користування, а також знаходиться в межах водоохоронної зони та прибережно-захисних смуг на відстані 13,5 м від русла Дніпра.

Перевіркою встановлено, що наданню ділянки під забудови передувало рішення Дніпропетровської міської ради, яким затверджено проект водоохоронної зони і прибережної захисної смуги р. Дніпро в районі вулиці Набережна Перемоги, навпроти будинку № 50.

Зазначеним проектом, не дивлячись на те, що ділянка вільна від забудови, вкрита зеленими насадженнями, а відстань від урізу води до проїжджої частини вулиці складає законодавчо встановлені 100 м, встановлено прибережну захисну смугу в межах від 13,5 м до 20 м.

За результатами перевірки Дніпропетровською міжрайонною екологічною прокуратурою заявлено позов про скасування вказаних рішень Дніпропетровської міськради та повернення земельних ділянок.

Читайте також: Незаконне отримання ділянок на березі моря найчастіше відбувається на підставі судових рішень, - генпрокурор