ua en ru

Вбивство почесного консула Литви в Луганську є терактом, - Ештон

У Європейському союзі назвали вбивство почесного консула Литви Миколи Зеленця на сході України терористичним актом. Про це заявив у Брюсселі в ніч проти суботи, 23 серпня, спікер верховної представниці ЄС з зовнішньої і безпекової політики Кетрін Ештон, передає Deutsche Welle.

Як повідомляє інформаційне агентство dpa, представник Ештон зазначив, що причетних до цього злочину слід притягнути до відповідальності і вони повинні постати перед судом.

Миколу Зеленця вбили "незаконні збройні формування в Луганську", йдеться в заяві Кетрін Ештон, опублікованій на сайті Європейської дипломатичної служби.

Керівниця європейської дипломатії наголосила, що трагічна смерть Зеленця "знову показує необхідність покласти край насильству і зробити кроки для деескалації кризи" на сході України.

Ештон закликала Росію негайно припинити дії, що дестабілізують ситуацію в сусідній країні, і приєднатися до спільних зусиль з відновлення миру і безпеки в Україні.

Нагадаємо, в МЗС України заявили, що викрадення і вбивство почесного консула Литовської Республіки в Луганську Миколи Зеленцов стала наслідком злочинних дій підтримуваних Росією терористів.

22 серпня міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс повідомив про те, що в Луганську терористи вбили почесного консула Литви Миколи Зеленця.