ua en ru

Суди з березня винесли вироки 30 осіб у справах про злочини проти нацбезпеки, - СБУ

Суди з березня винесли вироки 30 осіб у справах про злочини проти нацбезпеки, - СБУ
В Україні суди з березня винесли вироки 30 особам у справах про злочини проти основ національної безпеки, зокрема пов'язаних з сепаратизмом і тероризмом.

В Україні суди з березня винесли вироки 30 особам у справах про злочини проти основ національної безпеки, зокрема пов'язаних з сепаратизмом і тероризмом. Про це на своїй сторінці Facebook написав радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський.

За його словами, з березня 2014 р. в провадженні слідчих органів безпеки перебувало понад 3 тис. кримінальних проваджень, розпочатих за фактами вчинення злочинів проти основ національної і громадської безпеки України та інших злочинів, пов'язаних з сепаратизмом і тероризмом на території південно-східної України та Криму.

Радник голови СБУ зазначив, що у даних кримінальних процесах було здійснено повідомлення про підозру 967 особам, заарештований 668 осіб, оголошені в розшук 186 осіб.

"В даний час направлено на розгляд судів 157 обвинувальних актів щодо 204 осіб, стосовно 30 осіб винесені обвинувальні вироки", - написав Лубківський.

Нагадаємо, СБУ встановила факти вбивств 1776 людей бойовиками ДНР і ЛНР.