ua en ru

Суд у Дніпропетровській області заарештував підозрюваного в агітації за ДНР

Суд Дніпропетровської області ухвалив рішення про взяття під варту громадянина України 1975 року народження, який підозрюється в агітації за так звану "Донецьку народну республіку".

Суд Дніпропетровської області ухвалив рішення про взяття під варту громадянина України 1975 року народження, який підозрюється в агітації за так звану "Донецьку народну республіку". Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Дніпропетровської області.

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом УСБУ.

Встановлено, що вказана особа за вказівками членів терористичної організації "ДНР" в одному з міст Донецької області здійснювала підготовчі заходи, спрямовані на силове захоплення адміністративних будівель органів місцевого самоврядування, поширювала серед населення агітаційні матеріали проросійської спрямованості.

"Вказаний громадянин також займався пошуком місцевих прихильників української державності серед населення з метою застосування до них фізичного впливу, здійснював збір розвідувальних даних щодо місць дислокації і переміщення військової техніки АТО", - наголошується в повідомленні.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України - участь у діяльності терористичної організації.

Підозрюваному загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.