ua en ru

Суд визнав провину професора київського вузу, який отримав від ФСБ завдання обстріляти посольство Польщі

Печерський районний суд Києва визнав провину професора столичного вузу, який отримав від ФСБ Росії завдання обстріляти посольство Польщі.

Печерський районний суд Києва визнав провину професора столичного вузу, який отримав від ФСБ Росії завдання обстріляти посольство Польщі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

"В кінці 2005 року педагог познайомився з представником ФСБ Російської Федерації, який запропонував за грошову винагороду співпрацювати з їх агентами. Професор погодився на пропозицію і відправився в Москву, щоб познайомитися з генерал-полковником Федеральної служби безпеки Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

У червні 2014 р. чоловік отримав вказівку влаштувати провокацію - сигнальними ракетами обстріляти будівлю посольства Республіки Польща напередодні візиту Президента України в цю країну.

"За виконання завдання професору пообіцяли 3 тис. євро. Але реалізувати свій задум невдалий шпигун так і не наважився", - додали в прокуратурі.

Рішенням Печерського суду чоловік був визнаний винним у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Враховуючи співпрацю чоловіки з органами СБУ та його відмова фактично виконати завдання, суд звільнив професора від кримінальної відповідальності відповідно до ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.