ua en ru

Союз журналістів РФ засудив актора Порєчєнкова за позування в касці з написом "Преса" в аеропорту Донецька

Союз журналістів РФ засудив актора Порєчєнкова за позування в касці з написом "Преса" в аеропорту Донецька
Союз журналістів Росії засудив російського актора Михайла Порєчєнкова за позування в касці з написом "Преса" в аеропорту Донецька, контрольованому бойовиками з самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР).

Союз журналістів Росії засудив російського актора Михайла Порєчєнкова за позування в касці з написом "Преса" в аеропорту Донецька, контрольованому бойовиками з самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті Союз журналістів Росії.

"Ми глибоко шкодуємо про безвідповідальну поведінку актора Порєчєнкова, супроводжуючих і приймаючих його осіб, які допустили появу актора в Донецьку в касці з написом "Преса". Ще більш обурливим є те, що актор Порєчєнков в цій касці дозволив собі позувати перед камерою, стріляючи (або імітуючи стрілянину) з великокаліберного кулемета в районі місцевого аеропорту, де досі не вдається домогтися виконання угод про припинення вогню", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим у Спілці журналістів РФ висловили сподівання, що Порєчєнков принесе публічні вибачення журналістам, хто "ризикує життям, виконуючи свій професійний обов'язок у зоні збройного конфлікту, і для яких слово "Преса" на екіпіровці часто виявляється єдиним хитким захистом від кулі".

Нагадаємо, 30 жовтня російський актор Михайло Пореченков прибув з візитом на Донбас. Як повідомив сам актор, він приїжджав на територію, контрольовану самопроголошеної "Донецької народною республікою", щоб переконатися в дотриманні перемир'я.

При цьому в донецькому аеропорту російський актор постріляв з кулемета бойовиків по позиціях сил АТО.

Сьогодні вранці стало відомо, що МВС України та СБУ порушили кримінальні справи проти Пореченкова за участь у терористичній діяльності.