ua en ru

СБУ затримала заступника командира батальйону "внутрішніх справ ДНР" на прізвисько "Альф"

Служба безпеки України 1 жовтня затримала поблизу міста Волноваха Донецької області заступника командира батальйону внутрішніх справ так званої Донецької народної республіки (ДНР) на прізвисько "Альф".

Служба безпеки України 1 жовтня затримала поблизу міста Волноваха Донецької області заступника командира батальйону внутрішніх справ так званої Донецької народної республіки (ДНР) на прізвисько "Альф". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема, затриманий член злочинного батальйону, керівником якого був офіцер російських спецслужб з позивним "Холод", особисто відбирав бійців з числа місцевого криміналітету і колишніх співробітників підрозділів спеціального призначення правоохоронних органів для складу незаконного формування.

Як зазначається, бойовики виконували спеціальні завдання по виявленню груп спецпризначення сил антитерористичної операції (АТО), збирали розвіддані в районі донецького аеропорту і передавали точні координати українських військових для нанесення по ним артилерійських ударів.

Крім цього, встановлено, що "Альф" вже притягувався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини, зокрема відсидів у в'язниці за зґвалтування неповнолітньої дівчини.

Перебуваючи у Донецьку, члени незаконного формування захоплювали підприємців за нібито "антиновороссівську" пропаганду, передавали їх у військову прокуратуру ДНР", а майно бізнесменів ділили між собою.

У затриманого СБУ вилучила два посвідчення "заступника командира батальйону СВД Беркут ДНР", а також "всюдихід", з яким зловмисник міг безперешкодно перетинати всі блокпости терористів.

В рамках ст. 258 Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, в Краматорську Донецької області 28-29 вересня контррозвідка СБУ затримала підпільну диверсійну групу, діяльність якої координував з Донецька російський офіцер Олександр Паташев.