ua en ru

СБУ затримала керівництво ДПЗКУ за підозрою у фінансових махінаціях

Служба безпеки України затримала керівництво ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" за підозрою у фінансових махінаціях.

Служба безпеки України затримала керівництво ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" за підозрою у фінансових махінаціях. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"29 вересня ц.р. співробітники СБУ затримали посадовців ПАТ "ДПЗКУ" та їхніх спільників, які уклали завідомо збиткову для державного підприємства угода на загальну суму 15 мільйонів доларів США за покупку через рахунки іноземної офшорної кампанії частки статутного фонду комерційної структури ТОВ "Українська національна стивідорна компанія", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків у помешканнях і на робочих місцях правоохоронці виявили та вилучили документацію, яка підтверджує причетність посадових осіб "ДПЗКУ" до кримінального правопорушення, а також вилучили готівкові кошти в національній та іноземній валюті на загальну суму 25 млн грн.

Крім цього, вилучено документи, що вказують на незаконне відкриття окремими керівниками ДПЗКУ рахунків в іноземних банках і реєстрації офшорних компаній для використання їх у протиправну діяльність.

В рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування, встановлюються обставини вчиненого злочину і причетних до нього обличчя. Здійснюються заходи для виявлення інших фактів протиправної діяльності посадових осіб ДПЗКУ.

Нагадаємо, 29 вересня АМКУ дозволив ДПЗКУ отримати контроль над "Української національної стивідорною компанією".