ua en ru

СБУ затримала інформатора ДНР в Дніпропетровській обл

Служба безпеки України затримала інформатора самопроголошеної "Донецької народної республіки" у Дніпропетровській обл.

Служба безпеки України затримала інформатора самопроголошеної "Донецької народної республіки" у Дніпропетровській обл. Про це повідомив радник голови СБУ Маркяин Лубківський у своєму Facebook.

"Служба Безпеки України провела в Дніпропетровській області операцію по затриманню місцевого жителя, 1954 р.н., який протягом жовтня-листопада 2014 року ініціативно здійснював збір і передачу на т. зв. "гарячу лінію ДНР" розвідувальні дані про переміщення та дислокації на території Дніпропетровської області підрозділів Збройних сил України", - повідомляє Лубківський.

За його словами, затриманий планував передати представникам ДНР списки особового складу однієї з військових частин ЗС України, яка безпосередньо бере участь у АТО.

"У інформатора вилучені гранати РГД і Ф-1, патрони калібру 7,62 і 5,45 мм, перероблені під бойові травматическые і бойову зброю, а також матеріали, які він планував передати бойовикам", - зазначив радник голови СБУ.

Лубківський додав, що стосовно цього громадянина України відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 - 3 КК України.

СБУ затримала інформатора ДНР в Дніпропетровській обл

СБУ затримала інформатора ДНР в Дніпропетровській обл

(Джерело фото: прес-служба СБУ)

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала лідера спецпідрозділу ДНР на території бойовиків.