ua en ru

СБУ затримала двох бойовиків, причетних до обстрілу Маріуполя

Служба безпеки України затримала двох членів терористичної групи, причетних до обстрілу Маріуполя 24 січня, що призвело до загибелі 30 і поранення понад 100 мирних жителів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Як повідомляється, 28 і 29 січня контррозвідка СБУ затримала двох громадян України 1962 та 1965 р.

"Встановлено, що один з них, на прізвисько "Кора", був соратником коригувальника вогню "Даішника"-Кірсанова, затриманого СБУ через кілька годин після обстрілу житлових будинків Маріуполя. За завданням ватажка однієї з банд т. н. "армії новоросії", відомого в кримінальних колах рецидивіста на прізвисько "Терорист", бойовик "Кора" переправляв зброю з контрольованих бойовиками територій в Маріуполь.

Під час затримання співробітники СБУ вилучили у "Кори" 3 ручних гранатомета, РГП-26 і РПГ-18, реактивний протитанковий гранатомет РПГ-7 з набоями, гранати, автомат Калашникова і велику кількість патронів.

"Зі слів другого затриманого, він був завербований ватажком бойовиків на прізвисько "Сергій" більше місяця тому і отримав завдання збирати розвіддані про пересування і дислокації українських сил, розташуванні блокпостів, шукати вразливі місця для ударів артилерії, передавати їх точні координати. Крім того, він повинен був отримувати інформацію щодо місцевих жителів, які підтримують державну владу", - повідомили в СБУ.

Зараз в рамках кримінального провадження тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, 25 січня СБУ заявила про ліквідацію групи терористів, які обстріляли Маріуполь.