ua en ru

СБУ затримала 3 диверсантів бойовиків, які готували провокації в Донецькій області

СБУ затримала 3 диверсантів бойовиків, які готували провокації в Донецькій області Джерело фото:twitter.com/InfoResist

Служба безпеки України затримала трьох диверсантів бойовиків, які готували провокації в Донецькій області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"В рамках посилення антитерористичних заходів в Харківському регіоні контррозвідка СБУ викрила та знешкодила диверсійну групу, яка спільно з терористами т. н. "ДНР" готувала на замовлення російських спецслужб збройну провокацію з метою дискредитувати сили АТО на підконтрольних владі територіях", - йдеться в повідомленні.

Так, були затримані три жителя Харкова, які мали завдання скоїти тяжкі злочини проти мирного населення в Донецькій області, переодягнувшись у форму українських військових.

Диверсанти отримали вказівку прибути до м. Курахове Мар'їнського району Донецької області, де їх спільники приготували для них зброю і військову одяг з розпізнавальними знаками українських військових. Як розповіли в СБУ, після цього зловмисники готувалися пограбувати місцевого підприємця і вчинити жорстоку розправу над ним і його сім'єю, що повинно було стати темою чергових замовних сюжетів на російському телебаченні.

СБУ вилучила у диверсантів два карабіна, гранати РГД-5, велику кількість патронів.

Нагадаємо, вчора в Донецькій області були затримані два бойовикам ДНР.