ua en ru

СБУ в Дніпропетровській області затримала інформатора ДНР

СБУ в Дніпропетровській області затримала інформатора ДНР

Співробітники Служби безпеки України в дніпропетровській області затримали жителя р. Макіївка Донецької області, який надійшов в "поліцію Донецької народної республіки" і був направлений для організації підривної роботи в мирні міста. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Під керівництвом інструкторів ФСБ Росії "поліцай" пройшов підготовку з рукопашного бою, тактичної та вогневої підготовки в тренувальному таборі, розгорнутому на підконтрольній повстанцям території Донеччини. Встановлено, що після закінчення навчального курсу він був направлений в один з районів Дніпропетровської області із завданням збирати розвіддані про розташування українських позицій, блокпостів, військової техніки. Зібрані відомості зловмисник передавав бойовикам ДНР, а ті направляли йому чіткі вказівки щодо підготовки підривних акцій в населених пунктах регіону", - йдеться в повідомленні.

У ході затримання у підозрюваного було вилучено гранату "Ф-1".

"Слідчими УСБУ в Дніпропетровській області затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід утримання під вартою", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, СБУ затримала 3 диверсантів бойовиків, які готували провокації в Донецькій області.