ua en ru

СБУ перекрила канал вивозу в РФ вугілля із Луганської області

СБУ перекрила канал вивозу в РФ вугілля із Луганської області Джерело фото:ru.golos.ua
Служба безпеки України перекрила канал вивезення в Росію видобутого на підконтрольних терористам територіях у Луганській області.

Служба безпеки України перекрила канал вивезення в Росію видобутого на підконтрольних терористам територіях у Луганській області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Отримані від реалізації вугілля кошти повинні були направлятися на потреби бойовиків.

"Встановлено, що власники та посадові особи однієї з комерційних структур Алчевська Луганської області у змові з терористами козачих формувань Козіцина (громадянин РФ) намагалися налагодити канал вивозу вугілля через Бердянський морський торговий порт. На складську територію порту зі станції "Дар'ївка", контрольованої бойовиками, вже було переміщено для продажу російській фірмі 1618 т вугілля", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні зазначається, що переміщення вугілля на території так званої "Луганської народної республіки" здійснювалося виключно з дозволу Козіцина і наближених до нього осіб

Слідчим відділом СБУ в Запорізькій області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 258-3 (організаційне сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 24 листопада міліція затримала три вантажівки, які везли вугілля з території самопроголошеної "Донецької народної республіки".