ua en ru

У розшук оголошено депутата Київської облради, якого СБУ підозрює в розкраданні 500 млн грн

Служба безпеки України (СБУ) оголосила у всеукраїнський розшук депутата Київської обласної ради за підозрою незаконному заволодінні кредитними коштами на загальну суму понад 500 млн грн.

Служба безпеки України (СБУ) оголосила у всеукраїнський розшук депутата Київської обласної ради за підозрою незаконному заволодінні кредитними коштами на загальну суму понад 500 млн грн. Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на прес-службу відомства.

Читайте також: ГПУ передала до суду обвинувальні акти проти керівників "Южно-Української АЕС", підозрюваних у корупції

Згідно з повідомленням, депутата підозрюють у тому, що він очолював угрупування із 20 осіб, яке протягом 2008-2012 рр. ввело шахрайську схему отримання завідомо неповоротних кредитів під заставу земельних ділянок за завищеною у 5 разів оцінкою.

Отримані незаконно кошти злочинці легалізували шляхом покупки інших земельних ділянок і фінансування будівництва об'єктів нерухомості на території Київської області. Встановлено 15 фактів злочинної схеми на загальну суму понад 500 млн грн.

За матеріалами СБУ слідчим управлінням ГУ МВС України в м. Києві розпочато кримінальне провадження за ознаками скоєння злочинів за статтями КК шахрайство, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Читайте також: Шістьох осіб звинувачують у заволодінні коштами банків на суму понад 150 млн грн

Напередодні стало відомо про те, що СБУ викрила протиправну діяльність групи осіб, спрямовану на незаконне заволодіння кредитними коштами банківських установ м. Києва та Київської області на загальну суму понад 500 млн грн. Організатору шахрайської схеми - депутату столичної облради - оголошено про підозру.

Раніше, 12 липня, судом першої інстанції стосовно вказаної особи винесено постанову про її затримання. Підозрюваного оголошено у всеукраїнський розшук. Ведеться слідство, в ході якого встановлюються й інші епізоди протиправної діяльності угруповання.

За даними деяких українських електронних ЗМІ, мова йде про депутата Київської облради Андрія Пасічника, який, згідно з інформацією офіційного сайту представницького органу, є членом фракції партії "Фронт змін". Втім, за іншими даними, Пасічник із 31 січня 2012 р. не є членом "Фронту змін".