ua en ru

СБУ ініціює зняття грифу "таємно" з матеріалів по справі Пукача

СБУ ініціює зняття грифу "таємно" з матеріалів по справі Пукача Джерело фото:AFP

Служба безпеки України (СБУ) ініціює зняття грифу таємності з матеріалів по страві колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ України Олексія Пукача. Про це на брифінгу повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"За дорученням голови СБУ Валентина Наливайченко, який вчора в ефірі одного з телеканалів говорив про справу Пукача, СБУ розпочала перегляд матеріалів, які слугували підставою для надання грифу таємності по справі Пукача, отриманих оперативних шляхом під час розшуку даної особи", - заявив Лубківський.

Після цього, за його словами, СБУ буде винесено клопотання на адресу суду, який розглядає цю справу, щодо зняття грифу "таємно" під час судового розгляду, а також вже розглянутих матеріалів.

Нагадаємо, у липні 2014 р. генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що поновить розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

При цьому 29 січня 2013 р. Печерський районний суд Києва визнав Пукача винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудив його до довічного позбавлення волі.