ua en ru

Режим пропусків у зону АТО буде посилюватися, - Турчинов

Режим пропусків у зону АТО буде посилюватися, - Турчинов

Режим пропусків у зону проведення антитерористичної операції буде посилюватися. Про це в ході селекторної наради заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Режим не буде скасовуватися, він буде посилюватися",- заявив Турчинов. За його словами, режим пропусків виправдовує себе повною мірою.

Також секретар РНБО зазначив, що пункти пропуску будуть закриватися в разі активізації бойових дій в районі пунктів пропуску.

"Сьогодні на сході нашої країни відбувається загострення. Російські терористичні угруповання фактично порушили всі домовленості - про припинення вогню, за мінськими угодами, і сконцентрували величезну кількість сил і засобів. У тому числі йдеться про регулярні частини збройних сил РФ. Сьогодні вони переходять до активних наступальних операцій. Ці операції відбуваються фактично вздовж всієї лінії зіткнення, як в центральній частині - Донецьку, так і на півдні - в районі Донецької та Луганської областей, де відбуваються системні не тільки артилерійські обстріли, але і активні наступальні дії", - заявив Турчинов.

За його словами, зросла терористична загроза в інших регіонах України.

"Ви знаєте, що були вибухи і в Харкові, і в Одесі, і Запорізької області. На жаль, терористична загроза стає сьогодні реальністю. Тому без будь-якої паніки, без будь-якої метушні ми повинні забезпечити адекватні контртерористичні дії. Саме над цим зараз працює СБУ, МВС і інших силових структур. У м. Харкові ми почали проводити такі заходи. Йдеться про організацію патрулювання міста, про активні дії правоохоронців з локалізації будь-яких сепаратистських елементів, або тих, хто підтримує сепаратизм",- заявив Турчинов.

При цьому секретар РНБО підкреслив, що українські силовики у всіх регіонах тримають ситуацію під контролем.

Нагадаємо, 21 січня 2014 р. в зоні АТО почала діяти система перепусток.