ua en ru

Прокуратура погодила оголошення про підозру голови правління "Укргазвидобування" та його заступнику

Прокуратура погодила оголошення про підозру голови правління "Укргазвидобування" та його заступнику
Прокуратура м. Києва погодила оголошення про підозру голові правління ПАТ "Укргазвидобування" та його заступнику у зловживанні службовим становищем, що спричинило державі збитки на суму понад 16,8 млн грн.

Прокуратура м. Києва погодила оголошення про підозру голові правління ПАТ "Укргазвидобування" та його заступнику у зловживанні службовим становищем, що спричинило державі збитки на суму понад 16,8 млн грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Києва.

Як повідомляється, у ході досудового розслідування встановлено, що у березні 2014 р. між Публічним акціонерним товариством та приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, укладено договір про поставку скрапленого газу.

"У подальшому, діючи всупереч інтересам держави, голова правління "Укргазвидобування" та його заступник підписали додаткові угоди до цього договору. Як результат, комерційна структура незаконно набула право на отримання майже 18 тис. т палива без попередньої оплати та за значно нижчою вартістю", - йдеться у повідомленні.

Наразі, як зазначається, посадовим особам "Укргазвидобування" винесено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Крім того, ухвалами Печерського районного суду м. Києва від 20 листопада цього року надано дозвіл на їх затримання та доставлення до суду для обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні проводить ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.