ua en ru

Прокуратура підтвердила загибель 46 осіб в Одесі, всі, кого ідентифіковано, - з Одеського регіону

Прокурор Одеської області Ігор Боршуляк повідомив, що під час учорашніх зіткненнях і пожежі в Будинку профспілок загинули 46 людей, більше двохсот звернулися за допомогою до медичних установ, 20 з яких - співробітники міліції, вісім людей померли від падіння з висоти.

Прокурор Одеської області Ігор Боршуляк повідомив, що під час учорашніх зіткнень і пожежі в Будинку профспілок загинули 46 людей, більше двохсот звернулися за допомогою до медичних установ, 20 з яких - співробітники міліції, вісім людей померли від падіння з висоти. Про це Боршуляк повідомив в ході брифінгу, присвяченому трагічним подіям 2 травня в Одесі, передає Думская.net.

На думку Боршуляка, людських жертв можна було уникнути, якби правоохоронці виконували свої прямі обов'язки більш оперативно і своєчасно. За цим фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Чутки про те, що в Будинку профспілок було знайдено зброю і що у загиблих були російські і придністровські паспорти, у прокуратурі не підтверджують. "Це поки таємниця слідства. Зараз ідентифіковані шість чоловік і всі вони - жителі Одеської області", - сказав, своєю чергою, старший прокурор обласної прокуратури Євген Власюк.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі на Соборній площі зібралися фанати футбольних клубів "Чорноморець" (Одеса) і "Металіст" (Харків), щоб пройти маршем у Центральний парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, де на стадіоні "Чорноморець" повинен був відбутися матч.

До них приєдналися звичайні громадяни. У руках багатьох були прапори України, фанати були одягнені в кольори своїх команд. Після виконання гімну України колона розпочала рух, коли з боку Олександрівського проспекту з'явилися молоді люди в масках і з битами.

У результаті зіткнень і пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі Одеси, за даними міліції, загинули 42 людини, 125 - отримали тілесні ушкодження і госпіталізовані. Серед постраждалих - 21 міліціонер.

В лікарні Одеси звернулося 214 осіб, постраждалих в ході масових заворушень 2 травня. З них 88 осіб госпіталізовано, в тому числі один підліток 17 років. 27 постраждалих перебувають у дуже важкому стані.

Загалом міліція відкрила 10 кримінальних проваджень за підсумками заворушень в Одесі.