ua en ru

Кількість жертв заворушень в Одесі досягла 42 осіб, - МВС

Кількість жертв заворушень в Одесі досягла 42 осіб, - МВС

Кількість жертв заворушень в Одесі досягла 42 осіб. Про це йдеться у заяві начальника Головного управління МВС в Одеській області Петра Луцюка.

"Я висловлюю щире співчуття сім'ям загиблих громадян і тим, хто отримав тілесні ушкодження під час подій в місті Одесі, в результаті чого загинуло 42 людини і 125 отримали поранення", - наголошується у заяві.

Нагадаємо, за даними Одеської міськради, в Одесі в ході безладів загинула 41 людина, 174 людини звернулися в лікарню, 77 з них госпіталізовані, 25 в дуже важкому стані, 2 померли.

2 травня на Олександрівському проспекті Одеси зібралася група проросійських активістів. Багато - в масках і з битами. Вони виступили проти проведення маршу "За єдність України", який організували активісти Майдану і "Правого сектору" за участю одеських і харківських футбольних фанатів. В результаті зав'язалася бійка. В результаті загинули кілька людиней.

Пізніше прихильники єдності України прийшли на Куликове поле, де розташувалися табором проросійські активісти, і штурмували їх. Проросійськи налаштовані учасники мітингу, відбиваючись, зайняли Будинок профспілок. В результаті сутичок будівля загорілася. В результаті пожежі в Будинку профспілок загинули десятки людиней.

Зазначимо, в Одесі 3, 4 і 5 травня 2014 р. у зв'язку із трагічними подіями оголошено днями жалоби.