ua en ru

Прокуратура підозрює екс-голову Київської ОДА Присяжнюка в розтраті 36,5 млн грн

Прокуратура підозрює екс-голову Київської ОДА Присяжнюка в розтраті 36,5 млн грн Анатолій Присяжнюк

Прокуратура Київської області підозрює екс-голову Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка в розтраті бюджетних 36,5 млн грн. Це випливає з повідомлення прес-служби прокуратури Київської області.

"У ході слідства встановлено, що колишнім керівником обласної держадміністрації в 2011 р. Державній службі автомобільних доріг України доручено проведення закупівлі у одного з приватних підприємств робіт з реконструкції дороги вартістю 36,5 млн грн. Як наслідок, залучений до реконструкції підрядник без відкритих тендерних процедур перерахував на рахунки суб'єктів господарювання з ознаками фіктивності частина бюджетних коштів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що даний факт вказує на наявність у діях колишнього керівника і посадових осіб Київської обласної державної адміністрації, Служби автомобільних доріг області та підрядника будівництва дороги ознак кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В даний час досудове розслідування триває.

Відзначимо, Анатолій Присяжнюк очолював Київську ОДА з 18 березня 2010 р. по 2 березня 2014 р.

Нагадаємо, ГПУ готує документи для екстрадиції колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова.