ua en ru

Прокуратура відкрила справу за фактом незаконної розтрати лісгоспом 950 тис. грн

Світловодська міжрайонна прокуратура Кіровоградської області відкрила справу за фактом незаконної розтрати посадовими особами ДП "Світловодське лісове господарство" 950 тис. грн.

Світловодська міжрайонна прокуратура Кіровоградської області відкрила справу за фактом незаконної розтрати посадовими особами ДП "Світловодське лісове господарство" 950 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

"Схема розкрадання бюджетних коштів полягала в тому, що предмети закупівлі, в даному випадку лісозаготівельні роботи, були поділені на частини, таким чином чиновникам лісгоспу вдавалося уникнути проведення прозорої процедури відкритих торгів та створити всі передумови для розтрати коштів держави", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, за зазначеною схемою лісгоспом було укладено 187 договорів підряду загальною вартістю 950 тис. грн з підставними приватними підприємствами, які не мали жодних матеріально-технічних резервів до виконання зазначених робіт. Після укладення угод, на рахунки приватних підприємств перераховувалися кошти, проте, роботи за лесоупорядочиванию виконувалися власними коштами державного лісгоспу.

Кримінальне провадження здійснюється згідно з складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.