ua en ru

Профільний комітет Ради просить ГПУ надати дані про рахунках оточення Януковича до 25 грудня, - нардеп

Профільний комітет Верховної Ради просить Генеральну прокуратуру України надати дані про рахунках оточення колишнього Президент України Віктора Януковича до 25 грудня. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України від фракції "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Вчора в ході засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення роботи правоохоронних органів я запропонував направити від Комітету запит на Генерального Прокурора з вимогою надати вичерпну інформацію про заарештованих активах і рахунках членів Сім'ї і найближчого оточення Януковича", - зазначив Геращенко.

Він зазначив, що його пропозиція була одноголосно підтримана всіма членами комітету.

Він додав, що мета - зробити доступним для парламентського і громадського контролю питання про те, чиї рахунки або активи заарештовані, в якій країні світу, ким заарештовано і за якою процедурою, коли закінчується термін арешту і що необхідно зробити правоохоронним органам, щоб ці активи були передані в державний бюджет України.

Нардеп також сподівається отримати інформацію про те, чиї рахунки або активи були розблоковані прокурорами Генпрокуратури починаючи з березня 2014 р.

За словами Геращенко, заява комітету з цього питання 18 грудня пішло в ГПУ, а 25 грудня комітет очікує відповіді.

Нагадаємо, суд запобіг зняття 20 млн грн з рахунку Януковича в "Ощадбанку".

За даними прокуратури, близько 2 млрд дол. заарештовано на закордонних рахунках осіб, причетних до розстрілів на Майдані.