ua en ru

Близько 2 млрд дол. заарештовано на закордонних рахунках осіб, причетних до розстрілів на Майдані, - Ярема

Близько 2 млрд дол. заарештовано на закордонних рахунках осіб, причетних до розстрілів на Майдані, - Ярема
Близько 2 млрд дол. заарештовано на закордонних рахунках колишніх високопоставлених чиновників, які причетні до розстрілів на Майдані в лютому 2014 р.

Близько 2 млрд дол. заарештовано на закордонних рахунках колишніх високопоставлених чиновників, які причетні до розстрілів на Майдані в лютому 2014 р. Про це на брифінгу повідомив генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-України.

"Кожен з високопоставлених чиновників, крім причетність до розстрілів на Майдані, причетний до розкрадання коштів. Ці гроші знаходяться на рахунках в Швейцарії, Ліхтенштейні та в країнах ЄС. У нас вже заарештовано близько 2 млрд доларів на різних рахунках цих людей і є нерухомість", - розповів Ярема.

Разом з тим він підкреслив, що за всю історію України не було жодного повернення вкрадених бюджетних коштів з-за кордону.

"В історії України не було жодного разу, щоб повернули хоча б копійку. Ні по справі Лазоренко, ні по інших справах. Приводом для повернення коштів є вирок суду", - зазначив Ярема.

Нагадаємо, кілька днів тому суд запобіг зняття 20 млн грн з рахунку екс-Президента Віктора Януковича в "Ощадбанку".