ua en ru

Причиною аварії потяга з хімікатами в Бельгії стало перевищення швидкості

Причиною аварії потяга з акрилонітрітом під м. Гент на північно-заході Бельгії стало перевищення швидкості машиністом поїзда, повідомляє бельгійський телеканал RTL.

Повідомляється, що машиніст потяга перевищив швидкість у два рази - на момент аварії потяг рухався зі швидкістю 80 км/год, в той час як дозволена швидкість на даній ділянці дороги становила 40 км/год.

В даний час санітарні служби проводять ліквідацію наслідків аварії, рятувальники проводять додатково евакуацію жителів регіону - раніше, одразу після аварії, евакуювали 300 людей, зараз проводиться евакуація ще близько 200. Також підтверджено вміст у воді і повітрі "невеликий концентрації акрилонитрита". Місцевим мешканцям рекомендують не відкривати вікна і двері, а також не використовувати вентиляційні системи.
Нагадаємо, аварія сталася сталася на перегоні між містами Шеллебелле і Веттерен після того як шість вагонів з високотоксичними і легкозаймистими речовинами зійшли з рейок, виникла сильна пожежа. Хімікати вилилися з трьох вагонів та загорілися, потім пішли кілька вибухів. У результаті загинули дві людини, більше 33 постраждали.

Читайте також: У Бельгії вибухнули вагони з хімікатами: Є загиблі (фото, відео)