ua en ru

З'явилося розпорядження Кабміну про звільнення Бісюка з посади першого заступника голови МінАП

З'явилося розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення Івана Бісюка з посади першого заступника голови Міністра аграрної політики та продовольства України.

З'явилося розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення Івана Бісюка з посади першого заступника голови Міністра аграрної політики та продовольства України. Відповідне розпорядження Кабміну № 641-р від 2 липня 2014 р. опубліковане на офіційному сайті уряду.

"Звільнити Бісюка Івана Юрійовича з посади першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України відповідно до абзацу третього частини другої статті 9 закону України "Про центральні органи виконавчої влади" (у разі звільнення міністра перший заступник міністра та заступники міністра звільняються з посад Кабінетом міністрів України)", - йдеться у документі.

Нагадаємо, 8 липня 2014 р. прес-служба Мінагрополітики повідомила, що перший заступник голови Мінагрополітики Іван Бісюк був звільнений 2 липня 2014 р. Проте, станом на 17:40 8 липня постанова про звільнення Бісюка не була оприлюднена. Також не було вказано номеру документу, за яким звільнено Бісюка.

Зазначимо, що у той же день, 8 липня, прокуратура Київської області повідомила про підозру Івана Бісюку у зловживанні владою і службовим становищем. Прокуратура встановила, що чиновник незаконно погодив відчуження 350 гектарів землі в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району. Незаконні дії Бісюка прокуратура кваліфікувала за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тобто умисне, в інтересах третіх осіб, використання посадовою особою влади та службового положення всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам. Підозрюваний оголошений у розшук.

Проте, як підкреслили у Мінагрополітики України, рішення про звільнення Бісюка з посади першого заступника Кабмін ухвалив ще до того, як прокуратура пред'явила обвинувачення згаданій особі.