ua en ru

Порошенко уповноважив робочу групу на переговори в Мінську

Президент України Петро Порошенко уповноважив робочу групу для проведення переговорів у Мінську (Білорусь) щодо забезпечення доступу міжнародних експертів до місця падіння малазійського лайнера Boeing-777.

Президент України Петро Порошенко (на фото) уповноважив робочу групу для проведення переговорів у Мінську (Білорусь) щодо забезпечення доступу міжнародних експертів до місця падіння малазійського лайнера Boeing-777. Про це на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент України уповноважив нашу контактну групу вилетіти завтра в Мінськ і провести консультації для того, щоб наші вимоги були виконані. Ми хочемо, щоб з боку ОБСЄ був здійснений контроль над тим, щоб всі переконалися, що з боку української армії немає жодного пострілу в ту частину, про яку йде мова",- заявив Гройсман.

За його словами, також Порошенко вимагає, щоб завтра був наданий експертам доступ до місця аварії лайнера.

Нагадаємо, вчора ввечері Президент України звернувся до білоруського колеги Олександра Лукашенка з проханням провести мирні переговори з участю тристоронньої контактної групи в Мінську 31 липня.