ua en ru

Обстріл Донецька 30 січня вівся з північно-західного напрямку, - ОБСЄ

Обстріл Донецька 30 січня вівся з північно-західного напрямку, - ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ передбачає, що обстріл Донецька 30 січня вівся з північно-західного напрямку. Про це йдеться у короткому звіті місії.

"Близько 12:30 СММ прибула за адресою проспект Панфілова, 86 Куйбишевського району, розташований в двох кілометрах на північний захід від центру міста. СММ оглянула майданчик перед Готелем Європа", де стався обстріл. Будівля праворуч від Готелю Європа" часто використовується для розподілу гуманітарної допомоги українським приватним фондом", - йдеться у звіті.

СММ зафіксувала п'ятеро загиблих, троє чоловіків і дві жінки.

Місія не виявила воронок в землі на проспекті Панфілова проспект, однак зазначила, що снаряд вибухнув у дереві перед Готелем Європа".

"Потім СММ відвідала район, недалеко від автобусної зупинки по вулиці Матросова, також розташованої в Куйбишевському районі і приблизно в 300 метрах від місця обстрілу. Тут СММ спостерігали двох загиблих чоловіків, одягнених у цивільний одяг. Також СММ зазначила зруйнований тролейбус і пошкоджені електричні дроти. В 30 метрах від передньої частини автобуса СММ зазначила свіжі сліди обстрілу. СММ припускає, що причиною удару була 122 мм артилерійська граната, випущена з північно-західного напрямку", - зазначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, за даними РНБО, 30 січня в Донецьку бойовики здійснили черговий теракт, 7 чоловік загинули. У ДНР заявили про 7 загиблих і 20 поранених мирних жителів в результаті обстрілу. Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом обстрілу Донецька.