ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом обстрілу Донецька

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії відкрило кримінальне провадження за фактом обстрілу Донецька 30 січня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету Росії.

"Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Росії по факту обстрілу тролейбуса та Будинку культури в місті Донецьку порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 105, ст. 356 КК РФ (вбивство, застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

За даними російського слідства, 30 січня 2015 року тролейбус з пасажирами, який знаходився на одній із зупинок громадського транспорту на проспекті Матросова в Донецьку, піддався масованому артилерійському обстрілу. В цей же день в період видачі гуманітарної допомоги було обстріляно будівлю Будинку культури в Донецьку.

"В результаті обстрілу загинули не менше десяти мирних громадян. На підставі наявних у слідства попередніх даних в якості пріоритетною перевіряється версія про причетність до цього злочину військовослужбовців української армії та Національної гвардії України. Остаточні висновки будуть зроблені після дослідження усіх обставин і вивчення речових доказів", - написали у відомстві.

Крім цього, зазначається, що найближчим часом ця кримінальна справа буде з'єднана з основною кримінальною справою про застосування заборонених засобів і методів ведення війни в Донбасі.

Нагадаємо, за даними РНБО, сьогодні, 30 січня, в Донецьку бойовики здійснили черговий теракт, 7 чоловік загинули. У ДНР заявили про 7 загиблих і 20 поранених мирних жителів в результаті обстрілу.