ua en ru

На південному заході Китаю в результаті землетрусу загинула людина, троє отримали важкі поранення

У результаті землетрусу, що стався сьогодні вранці, 31 серпня 2013 р., на стику кордонів провінцій Юньнань і Сичуань (Південно-Західний Китай), одна людина загинула, ще троє отримали важке поранення. Про це повідомили у створеному після землетрусу оперативному штабі Діцін-Тібетського автономного округу провінції Юньнань з ліквідації наслідків стихії, повідомляє "Сіньхуа".

В даному штабі зазначили, що землетрус викликав каменепади неподалік від села Сінфу уздовж державної автомагістралі номер 214 на території повіту Сянгеліла (Шангрі-Ла), в результаті чого три туристичних автобуса виявилися заблокованими і один туристичний автобус виявився розбитим. До теперішнього часу одна людина загинула, троє отримали важкі поранення, 37 пасажирів затрималися в дорозі.

Землетрус магнітудою 5,9 стався сьогодні вранці о 8:04 за пекінським часом на стику повітів Сянгеліла, Децінь, що адміністративно входять в Діцін-Тібетський автономний округ провінції Юньнань і повіту Дежун Ганьцзі-Тібетського автономного округу провінції Сичуань. До 9:18 там зареєстровано 12 афтершоків з максимальною магнітудою 4,4.

У Діціні в частині зони дії стихії порушено транспортне сполучення і телефонний зв'язок. Зруйновані житлові будинки. Число загиблих і поранених уточнюється.

В зону стихії направлені військовослужбовці для надання допомоги постраждалим. Туди перевезуть 2000 наметів, 2000 пальто, 2000 комплектів постільної білизни і 2000 розкладних ліжок.

28 серпня о 4:44 за пекінським часом тут стався землетрус магнітудою 5,1.

Нагадаємо, в результаті землетрусу в провінції Сичуань у квітні 2013 р. загинули 156 осіб.