ua en ru

На каналі Сіверський Донець-Донбас вдалося запустити в роботу тільки 2 з 9 насосів, - ДонОДА

Через пошкодження одного з чотирьох трансформаторів на першому підйомі каналу Сіверський Донець-Донбас вдалося запустити в роботу тільки 2 насосних агрегати з 9.

Через пошкодження одного з чотирьох трансформаторів на першому підйомі каналу Сіверський Донець-Донбас вдалося запустити в роботу тільки 2 насосних агрегатів з 9. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької облдержадміністрації (ДонОДА) з посиланням на комунальне підприємство "Вода Донбасу".

Тому, як наголошується, в регіоні зберігається критична ситуація з водопостачанням.

"Зараз канал продовжує наповнюватися водою. Однак вода подається в значно меншому обсязі, ніж до його аварійної зупинки. Крім того, не включена в роботу третя нитка напірного трубопроводу першого підйому із-за її пошкодження. Виведена з ладу лінія електропередач ПЛ-110 (Слов'янська ТЕС - підйом 1 А)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, аварійно-відновлювальні роботи тривають у посиленому режимі, без вихідних.

"В даний час вода в населені пункти подається з резервних водоймищ, тому графіки її подання залишаються незмінними. Такими вони будуть до моменту, коли запаси води у водосховищах поповняться", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в результаті захоплення і подальшого мінування Карлівської фільтрувальної станції подача води припинена в західну частину Донецької області. Мешканці Красноармійська та Красноармійського району, Димитрова, Селидова, Добропілля та Добропільського району вже практично третю добу живуть без води.

Місцеві органи влади організовують доставку питної води.