ua en ru

МВС: "викрадений" Малиш був допитаний в СБУ, "айдарівці" - у військовій прокуратурі

Екс- "заступник міністра охорони здоров'я" так званої "Луганської народної республіки" Павло Малиш після затримання співробітниками МВС в центрі Києва був допитаний СБУ. Про це повідомляє радник глави МВС Антон Геращенко у Facebook.

"Його (колишнього начальника управління охорони здоров'я Луганської облдержадміністрації, - ред.) ніхто нікуди не відпускав", - уточнив Геращенко.

За його словами, у бійців батальйону "Айдар", затриманих за фактом викрадення Малиша, взяли покази слідчі військової прокуратури.

Нагадаємо, 4 жовтня МВС повідомило про затримання в центрі Києва двох чоловіків за підозрою у викраденні 49-річного громадянина України. Викрадачами, за версією правоохоронців, виявилися двоє бійців батальйону "Айдар", а їхнім "об'єктом" - колишній "заступник міністра охорони здоров'я" ЛНР.

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.