ua en ru

МВС підозрює ЄДАПС в отриманні незаконної вигоди в 96,6 млн грн при виготовленні закордонних паспортів

МВС підозрює ЄДАПС в отриманні незаконної вигоди в 96,6 млн грн при виготовленні закордонних паспортів Джерело фото:flyingwheels.ru
Міністерство внутрішніх справ України підозрює український консорціум ЄДАПС в отриманні незаконної вигоди в 96,6 млн грн при виготовленні паспортів.

Міністерство внутрішніх справ України підозрює український консорціум ЄДАПС в отриманні незаконної вигоди в 96,6 млн грн при виготовленні паспортів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава МВС Арсен Аваков.

"Проведеним аналізом взаємин МВС України та консорціуму "ЄДАПС" виявлено, що договорами на виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон передбачалася завищена оплата його вартості в залежності від терміну виготовлення", - написав Аваков.

Таким чином, МВС підозрює ЄДАПС у неправомірному отриманні вигоди на загальну суму 96,6 млн грн.

Крім цього, МВС протягом 2010-2013 рр. у консорціуму "ЄДАПС" закупило бланки посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів за ціною, яка в середньому в 4 рази перевищувала собівартість. За висновком експертизи, сума отриманої ЄДАПС прибутку на цієї операції склала 191,1 млн грн, тобто прибутковість договору для консорціуму становила 330%.

Нагадаємо, міліція відкрила кримінальне провадження проти екс-нардепа Василя Грицака за лобіювання інтересів концерну ЄДАПС.