ua en ru

Мінкульт пояснив причини звільнення гендиректора київського музею Пирогово

Міністерство культури України звільнило Дмитра Зарубу з посади генерального директора Національного музею народної архітектури та побуту України за рішенням суду.

Міністерство культури України звільнило Дмитра Зарубу з посади генерального директора Національного музею народної архітектури та побуту України за рішенням суду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінкульту.

Як повідомляється, на адресу Мінкультури надійшло вимога державного виконавця про негайне виконання рішення суду, яким Павло Федака відновлений на посаді генерального директора Національного музею народної архітектури та побуту України.
"На виконання рішення суду, а також за вимогою державного виконавця 02.10.2014 П. Федака відновлений на посаді директора Музею, а потім звільнений з цієї посади Д. Заруба", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що зараз Мінкультури очікує призначення судового розгляду у Вищому спеціалізованому суді з розгляду кримінальних та цивільних справ за поданою раніше касаційній скарзі, який має прийняти остаточне рішення по справі.

Нагадаємо, раніше гендиректор київського музею Пирогові Дмитро Заруба, який очолював його з 2012 р., заявив, що вважає своє звільнення незаконним.