ua en ru

Міліція Харкова затримала 2 підозрюваних у підготовці диверсій на території міста

Міліція Харкова затримала двох підозрюваних у підготовці диверсій на території міста.

Міліція Харкова затримала двох підозрюваних у підготовці диверсій на території міста. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Харківській області.

"18 листопада о 4 ранку працівниками спеціального батальйону міліції ГУМВС України в Харківській області та інспекторами ДАІ, за інформацією співробітників відділу карного розшуку ХМУ, на в'їзді у Харків на стаціонарному посту "ХТЗ" був зупинений автомобіль "Мерседес спринтер" В іномарці перебував 29-річний водій і 31-річна жінка-пасажир, обоє мешканці Харкова", - йдеться в повідомленні.

Під час огляду авто міліція виявила понад 700 патронів для автоматичного зброї та 2 гранати, а після санкціонованого обшуку в гаражі, який орендує водій, було знайдено більш 300 патронів, гранати і запали до них, а також холодну зброю.

Крім того, було вилучено значну кількість наркотиків - марихуани.Встановлено, що підозрювані під виглядом волонтерів виїжджали в зону АТО, де надавали допомогу у вигляді військового спорядження і продуктів харчування бойовикам "Донецької народної республіки", після чого перевозили з Донецької області боєприпаси і вибухові пристрої в Харків. За попередньою інформацією, вони планували в подальшому використовувати їх для проведення диверсійних акцій на території міста.

Зараз підозрювані затримані. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України, що карається позбавленням волі до 7 років. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 14 листопада суд Києва взяв під варту волонтера, підозрюваного в торгівлі зброєю з зони АТО.