ua en ru

Малайзія сумнівається, що "чорні ящики" допоможуть визначити траєкторію об'єктів, які збили Boeing над Донбасом

Дані "чорних скриньок" малайзійського літака Boeing-777, що розбився над Донбасом, навряд чи зможуть допомогти визначити траєкторію руху "високоенергетичних об'єктів", що стали причиною катастрофи лайнера.

Дані "чорних скриньок" малайзійського літака Boeing-777, що розбився над Донбасом, навряд чи зможуть допомогти визначити траєкторію руху "високоенергетичних об'єктів", що стали причиною катастрофи лайнера. Про це в інтерв'ю газеті New Straits Times заявив директор департаменту цивільної авіації Малайзії Азхаруддін Абдул Рахман.

За його словами, змогли "чорні ящики" зафіксувати вплив ракети на нижній стороні лівого крила, "залежить від певних обставин".

"Це залежить від того, вибухнула ракета вище або нижче літака, від того, наскільки сильним був ковзний удар по лівому крилу, і як це позначилося на керованості літака", - пояснив він.

"Я був там, у Фарнборо, у Великобританії, коли дослідники проаналізували дані з "чорних ящиків". Як йдеться в попередньому звіті, не було жодних аномалій або попереджувальних сигналів, записаних на бортові мовні самописці. Запис різко перервався", - сказав Азхаруддін.

Однак, за його словами, дослідження все ще на початковому етапі, і експерти аналізуватимуть "чорні ящики" і мовні самописці в кабіні пілотів більш ретельно.

Нагадаємо, Boeing-777 "Малазійських авіаліній" розбився 17 липня 2014 р. в Донецькій області. У результаті катастрофи загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту.

Згідно з попереднім звітом Ради безпеки Нідерландів про причини катастрофи літака, Boeing-777 був пошкоджений високоенергійними об'єктами ззовні.