ua en ru

Аварія поїзда в Іспанії: опубліковано перше відео трагедії

В Інтернеті з'явилося відео, на якому зображена одна з найбільших залізничних катастроф у Європі за останні роки - крах пасажирського поїзда в Іспанії.

В Інтернеті з'явилося відео, на якому зображена одна з найбільших залізничних катастроф у Європі за останні роки - крах пасажирського поїзда в Іспанії. Відео було опубліковано на сайті іспанської газети El Pais.

Фотогалерея: "Залізнична катастрофа в Іспанії"

Крах міжміського експресу "Мадрид - Ферроль" стався 24 липня поруч з містом Сантьяго-де-Компостела в Галісії. З рейок зійшли всі 13 вагонів потяга, при цьому чотири з них перекинулися.

В результаті трагедії, за останніми даними, загинули 80 людей, число постраждалих сягнуло 140 осіб. Загалом у поїзді знаходилися 218 пасажирів, а також співробітники залізничної компанії, кількість яких не повідомляється.

У регіоні оголошено тижневу жалобу за загиблими. Загальнонаціональний траур триватиме три дні.

Читайте також: В Іспанії потяг зійшов з рейок, загинули 77 осіб

Вже відомо, що потяг, який зійшов з рейок, перевищив швидкість на 140 км/год. (на момент катастрофи він рухався зі швидкістю 220 км/год. при максимально допустимих 80 км/год.). На машиніста заведено кримінальну справу.

Ця трагедія стала найбільшою за кількістю загиблих в Іспанії із 2004 р., коли на вокзалі в Мадриді загинула 191 людина.

Серед постраждалих під час аварії поїзда громадян України не було, заявили в МЗС. Президент України Віктор Янукович висловив співчуття Королю Іспанії Хуану Карлосу І у зв'язку з людськими жертвами внаслідок аварії поїзда.