ua en ru

Контроль за припиненням вогню на Донбасі повинні здійснювати близько 30 безпілотників, - Клімкін

Контроль за припиненням вогню на Донбасі повинні здійснювати близько 30 безпілотників, - Клімкін
Міністр закордонних справ України вважає, що моніторинг за режимом припинення вогню на сході України повинні здійснювати близько 30 безпілотних літальних апаратів.

Міністр закордонних справ України вважає, що моніторинг за режимом припинення вогню на сході України повинні здійснювати близько 30 безпілотних літальних апаратів. Про це заявив глава українського Мзс заявив в інтерв'ю ізраїльському "Першому радіо".

"Для нас важливо, щоб було достатньо безпілотників, які б контролювали припинення вогню. Зараз у нас вже є безпілотники, які працюють в рамках ОБСЄ. Ми закінчуємо обговорення того, яким чином будуть працювати німецькі, французькі безпілотники, британські. Зараз італійці до них приєдналися. Може бути, і інші країни до них приєднаються. Тобто ми говоримо про пул безпілотників. Може бути, тридцять, може бути, більше штук, які будуть контролювати всю зону, де ми говоримо про припинення вогню", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, сьогодні під Маріуполем (Донецька обл.) ОБСЄ здійснила пробний запуск свого безпілотника для моніторингу за режимом припинення вогню на Донбасі.

Перші два безпілотника ОБСЄ, призначені для допомоги спостерігачам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, прибули в Україну 6 жовтня. Прибуття ще двох БПЛА в Україну очікується до кінця жовтня.