ua en ru

Кличко попросив міліцію посилити безпеку культових споруд єврейської громади столиці

Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до керівництва столичної міліції з проханням посилити безпеку культових споруд єврейської громади столиці.

Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до керівництва столичної міліції з проханням посилити безпеку культових споруд єврейської громади столиці. Про це він заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Ізраїлю в Україні Еліавом Білоцерківським, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зокрема, в ході зустрічі сторони засудили недавні випадки осквернення пам'ятника розстріляним євреям у Бабиному Яру та спроби підпалити синагогу на Подолі.

"Ми входимо в період низки важливих свят для нашого народу. Як правило, в цей час виникають багато провокацій. Враховуючи, що єврейська громада України є однією з найбільших в світі, такі події привертають багато уваги", - зазначив посол.

Нагадаємо, вандали в ніч з 23 на 24 вересня осквернили пам'ятник розстріляним євреям "Менора", встановлений у Бабиному Яру в Києві. У зв'язку з цим міліція відкрила кримінальне провадження.