ua en ru

Кабмін оцінює збитки від руйнувань на Донбасі в 11,9 млрд грн

Кабінет міністрів України оцінює збитки від руйнувань на Донбасі в майже 11,9 млрд грн. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

Кабінет міністрів України оцінює збитки від руйнувань на Донбасі в майже 11,9 млрд грн. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день ми все маємо 11,325 об'єктів на загальну суму 11,888 млрд грн. Але знову-таки я повинен сказати, що це попередня сума, оскільки є багато місць, до яких не маємо доступу, щоб оцінити збиток", - заявив Гройсман.

За його словами, зруйновано 4,5 тис. житлових будинків, систем енергопостачання - 4,7 тис., 217 об'єктів освіти, 45 об'єктів охорони здоров'я, культури і спорту, а також 132 промислових об'єкти.

Також Гройсман заявив, на території Донецької та Луганської обл. в результаті бойових дій зруйновано 35 міст і 21 район.

За даними віце-прем'єра, через конфлікт на Донбасі від 1 до 1,8 млн місцевих жителів можуть залишитися без засобів до існування.

Нагадаємо, на Донбасі з квітня 2014 р. проходить антитерористична операція.