ua en ru

З Підмосков'я виїхали 280 вантажівок з гуманітарною допомогою для Донбасу

Рано вранці у вівторок, 12 серпня, автоколона із 280 вантажівок з гуманітарною допомогою вирушила з підмосковного Наро-Фомінська в напрямку сходу України, повідомили в адміністрації Московської області.

Рано вранці у вівторок, 12 серпня, автоколона із 280 вантажівок з гуманітарною допомогою вирушила з підмосковного Наро-Фомінська в напрямку сходу України, повідомили в адміністрації Московської області. Про це передає "Російська служба BBC".

"Автоколона доставить жителям східної України близько 2 тис. тонн гуманітарних вантажів, зібраних москвичами і жителями Московської області", - йдеться в повідомленні.

За інформацією російських властей, вантажівки мають доставити нужденним в Україні продовольство, медикаменти, питну воду, спальні мішки та електростанції.

Користувачі соцмереж і блогери тим часом обговорюють повідомлення про те, що російські військові перефарбовують транспорт і техніку в білий колір для відправки її в Україну у якості миротворчої місії.

"Російська армія терміново перефарбовує свої КамАЗи в білий колір. Залишилося тільки нанести зображення червоного хреста або букви UN - і в дорогу", - свідчить один із записів. Крім того, з'явилися і фотографії, зроблені самими військовослужбовцями, які ймовірно займались фарбуванням техніки.

Раніше і Київ, і Москва зробили заяви про відправку гуманітарного вантажу до Луганська, який знаходиться під контролем сепаратистів, спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста. При цьому прес-секретар російського Президента Дмитро Пєсков заявив, що збройні сили не будуть брати участь у доставці допомоги.

У заяві Червоного Хреста говориться, що вони потенційно готові почати доставку гуманітарної допомоги, однак, перш ніж приступити до цього, їм необхідно отримати подробиці про передбачувану місії з боку Росії.