ua en ru

Госпсуд Києва повернув до комунальної власності 2 га землі вартістю 11 млн грн на Венеціанському острові

Господарський суд задовольнив позов прокуратури Дніпровського району Києва та зобов'язав ТОВ "Аква-Шерл" повернути до комунальної власності 2 га землі вартістю понад 11 млн грн на острові Венеціанський на території столичного гідропарку, повідомляє прес-служба прокуратури.

Нагадаємо, Київрадою у 2004 р. ТОВ "Аква-Шерл" було передано в оренду на п'ять років 2 га землі, у тому числі пів гектара прибережно-захисної смуги Дніпра, для будівництва, експлуатації та обслуговування розважального комплексу "Аквапарк".

Прокурорською перевіркою встановлено, що договір оренди землі закінчився ще на початку 2010 р.
Натомість, товариством будь-якого будівництва не розпочато та земельну ділянку до комунальної власності й досі не повернуто.

"За висновками Головного управління земельних ресурсів КМДА земельна ділянка ТОВ "Аква-Шерл" не використовується та на ній ростуть зелені насадження", - йдеться в повідомленні прокуратури.

У зв'язку з ухиленням ТОВ "Аква-Шерл" від виконання рішення суду державною виконавчою службою було відкрито виконавче провадження та за втручання прокуратури району 2 га землі у гідропарку вже повернуто до комунальної власності.

Читайте також: Суд повернув територіальній громаді Судака майже 1,5 га землі вартістю 13,2 млн грн