ua en ru

ГПУ пред'явила екс-главі МВС Захарченку підозру у викраденні секретаря предстоятеля УПЦ МП

ГПУ пред'явила екс-главі МВС Захарченку підозру у викраденні секретаря предстоятеля УПЦ МП

Генеральною прокуратурою України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного позбавлення волі особистого секретаря Митрополита Київського і всієї України Володимира шляхом зловживання своїм службовим становищем колишнім міністром внутрішніх справ України Віталієм Захарченком і колишнім начальником ГУМВС України в. Києві Валерієм Коряком. Про це повідомили в управлінні зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

"За результатами попереднього розслідування зазначеним особам заочно оголошені підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.1 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України. Зараз вони оголошені в розшук.

Крім того, слідством встановлено, що до скоєння злочину причетні командир і заступник командира спеціального батальйону судової міліції "Грифон" ГУ МВС України в м. Києві, яким також оголошені підозри за ч.2 ст.146, ч.1 ст.365 КК України. На час проведення досудового розслідування зазначені керівники спецпідрозділу відсторонені від займаних посад, судом їм обрано запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі. Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, ГПУ розслідує більше 30 справ стосовно екс-чиновників режиму Януковича.