ua en ru

ГПУ оголосила у розшук кримінального авторитета Анісіма

Генеральна прокуратура України оголосила у розшук підозрюваного у вимаганні запорізького бізнесмена Євгена Анісімова на прізвисько "Анісіма"

Генеральна прокуратура України оголосила у розшук підозрюваного у вимаганні запорізького бізнесмена Євгена Анісімова на прізвисько "Анісім". Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"До Генеральної прокуратури України 29 квітня 2014 р. звернулася група активістів із Запоріжжя з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності запорізького бізнесмена і кримінального авторитета "Анісіма". Вони підозрюють його в жорстокому розгоні запорізького Євромайдану 26 січня та у тому, що залишаючись на волі, він може організувати чергову провокацію у місті під час святкувань Дня перемоги 9 травня", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, матеріали досудового розслідування за фактом вимагання Анісімовим та іншими особами у голови наглядової ради ТОВ УК "Агросервіс 2000", співвласника ТОВ "ГЮСС", а також у голови наглядової ради ВАТ "Мелітопольський м'ясокомбінат" майна та грошових коштів перебувають у кримінальному провадженні Головного слідчого управління МВС України.

За вказане правопорушення ч.ч. 2,4 ст. 189 Кримінального кодексу України передбачено покарання - від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Підозрюваного Анісімова оголошено в розшук, та за ініціативою Генеральної прокуратури України Печерським районним судом м. Києва винесено ухвалу про його затримання з метою розгляду клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

На даному етапі розслідування вирішується питання щодо доцільності передачі кримінального провадження для подальшого розслідування за підслідністю до слідчого управління ГУ МВС України в Запорізькій області.